Robert Braber redt punt voor Helmond Sport

29th Apr, 17

Helmond Sport heeft in de laatste thuiscompetitiewedstrijd een punt overgehouden aan de ontmoeting met Almere City FC. De gelijkmaker werd in de blessuretijd gemaakt door uitblinker Robert Braber.

Hendriksen had voor dezelfde basis gekozen als de voorgaande wedstrijd tegen Jong Ajax, dus met Thomassen op de bank en Fecunda in de basis. Helmond Sport had het moeilijk met Almere City FC. Onze gasten kregen diverse kansen om te scoren. Daarbij wist Stijn van Gassel telkens een stok voor te steken. Zo redde hij met een prima reflex de kopbal van Ten Voorde en toen Rijsdijk alleen op hem afkwam was onze doelman weer de sterkste. Na een half uur spelen een scrimmage voor het doel van Helmond Sport waarbij de bal uiteindelijk in het doel belandde, 0-1. Helmond Sport was nog niet gevaarlijk geweest behoudens twee kopballen die een makkelijke prooi waren voor doelman Kramer (voorgaande twee wedstrijden behoorlijk blunderend).

Na de rust een feller Helmond Sport. Het kreeg kansen via Bourdouxhe en Zeldenrust maar helaas geen treffer. Ahannach schoot namens Almere op de lat waardoor het bij 0-1 bleef. Tien minuten voor tijd was Almere weer gevaarlijk maar Van Gassel deed weer puik keeperswerk en hield Mac-Donald en Ahannach van scoren af. Helmond Sport zette in de slotfase alles op alles om er alsnog een punt aan over te houden. Uit een vrije trap van invaller Strijbosch kopte Robert Braber de 1-1 binnen. Braber werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd en werd beloond voor zijn keiharde werken en doelpunt.

Aanstaande vrijdag speelt Helmond Sport de derby tegen FC 040. Voor ons staat alleen de eer nog op het spel. De gastheer moet winnen van Helmond Sport om zo nog in de race te blijven voor een play offs plaats. Zou heerlijk zijn om dat te kunnen verzieken. Wilt u hierbij aanwezig zijn? We hebben nog een beperkt aantal plaatsen in de verplichte buscombi.