Helmond Sport in de slotfase naast FC 040 en verziekt feestje.

6th May, 17

Helmond Sport heeft in de slotfase een gelijkspel behaald bij FC 040. Lang leek de gastheer op weg naar Play Offs maar de 2-2 betekende er op de Aalsterweg geen Play Offs worden gespeeld!

De opgelegde beperkingen zorgden ervoor dat we geen plisje konden pakken in de Irish Pub, iets wat de voorgaande jaren een heuse traditie is geworden. Geen Helmonders in het centrum van 040. Dat betekende dat er met de verplichte buscombi naar de wedstrijd gereisd moest worden. Twee uitverkochte bussen van de SVHS vertrokken klokslag 19.00 uur onder politiebegeleiding naar 040. Een klein half uurtje later arriveerden we er en kon er plaats worden genomen in het uitvak.

De sfeer zat er goed in. De wedstrijd was nog geen minuut oud of een groep van een man of 15 die naast het uitvak zaten vonden het nodig om de Helmond supporters te provoceren. Als reactie erop ontstond er een hoop commotie. Het hekwerk en de stewards moesten voorkomen dat er werd uitgebroken. De groep, met een persoon gewond aan zijn gezicht, werd gevorderd om ergens anders plaats te nemen zodat de rust weer kon terugkeren. Intussen was Helmond Sport, dat met een compleet gewijzigd middenveld, sterk aan de wedstrijd begonnen. Dit resulteerde na een kwartier voetballen in de 0-1 voorsprong. Jordy Thomassen was met een kopbal trefzeker.

Fc 040 probeerde kansen te creëren middels matennaaierei, veelvuldig werd de stervende zwaan opgevoerd in het strafschopgebied. De eerste echte kans die zij kregen was wel doeltreffend via Leonardo, 1-1. Nog voor de rust kwam 040 op een 2-1 voorsprong. Ondanks de achterstand bleef het uitvak vocaal de sterkste.

In de tweede helft leek Helmond Sport al bij de Play Offs te zitten. Hendriksen bracht Van Heugten en Van Lankveld (maakte zijn debuut) in het veld. FC 040 kreeg de nodige kansen om de voorsprong uit te breiden maar keer op keer werden deze om zeep geholpen. In de slotfase was het publiek in het stadion al feest aan het vieren dat ze Play Offs gingen behalen, maar op slag van tijd maakte Justiana met een fraaie trap de 2-2. Dit bleef ook de eindstand! Wij Play Offs, zij NIETS! Feest bij de Helmonders.

Maandag speelt Helmond Sport tegen Almere City FC de eerste wedstrijd van de Play Offs. De kassa’s zijn om 19.00 uur geopend. Wij hopen op een grote opkomst om onze jongens te ondersteunen!!

N.B. Op onze FaceBook pagina staan diverse filmpjes