Helmond Sport verdient te weinig. Seizoen zit erop.

22nd May, 17

Het seizoen voor Helmond Sport zit erop. Gisterenmiddag heerste er een gelaten stemming na het laatste fluitsignaal. Totaal onnodig zijn onze jongens gestrand in de halve finale van de Play Offs. Hoewel het over twee wedstrijden de betere ploeg was, gaat Roda JC door naar de finale. Echter mogen we trots zijn op ONZE CLUB. We kunnen met opgeheven hoofd het seizoen 2016-2017 eindigen.

Om 12.30 uur stond de aftrap van Roda JC – Helmond Sport gepland. Hierdoor moesten we vroeg op de zondagmorgen naar Kerkrade afreizen. Rond 10.00 uur was het al een drukte van jewelste op de busremise. Klokslag 10.30 uur vertrokken de 6 bussen (verlengde bussen en dubbeldekkers) met 375 supporters naar het zuiden van het land. De eerste blikken bier waren toen al opengetrokken. Een goed ontbijt dus. Bij Born werden we door enkele motormuizen van de politie opgepikt en konden we ongehinderd doorrijden naar het stadion waar we om 12.00 uur arriveerden.

De sfeer zat er nu ook weer goed in. Helmond Sport was de baas op het veld. Roda JC had niets in eigen huis te vertellen. Het uitvak overstemde met gezang het thuispubliek. Na een klein kwartier spelen werd Robert Braber neergelegd in het strafschopgebied. De scheids wees naar de stip. Steven Edwards mocht van 11 meter aanleggen, maar doelman Van Leer stopte de bal. Een domper voor Helmond Sport. Het liet zich niet uit de weg slaan en bleef goed door voetballen. Het kreeg kansen via Zeldenrust en Thomassen, maar net als in de thuiswedstrijd wilden ze er niet in. Vlak voor rust moest Roda verder met 10 man. Wederom was Bourdouxhe het slachtoffer van een flinke overtreding.

Na de rust werd Helmond Sport dan eindelijk beloond voor het goede spel. Zeldenrust was de gevierde man en maakte de dikverdiende 0-1. Tien minuten voor tijd had Ten Den Roda JC de nek om kunnen draaien. Hij kwam vrij voor de keeper te staan, maar zijn schot miste niet de juiste snelheid. Van Leer kon ternauwernood de bal stoppen. Hij voorkwam degradatie van Roda JC, want in de slotminuut van de wedstrijd kwam Roda JC voor het eerst voor het doel van Van Gassel uit een vrije trap. Deze kwam in de voeten van Van Velzen. Hij draaide kort weg en met een rollertje ging de bal het doel in, 1-1. Ongeloof bij het Helmondse publiek. Spelers die hun emoties niet konden bedwingen. Feest bij de Roda supporters die zich nu wel lieten horen waar ze 90 minuten lang stil waren en hun ploeg uitfloten.

Na afloop werden onze jongens en de staf dan ook terecht toegezongen. We mogen trots zijn op ONZE CLUB. Als nummer 13 van de Jupiler League een Eredivisie club van de mat spelen. Helaas zit het seizoen 2016-2017 erop en kunnen we ons richten op volgend seizoen.

In Helmond werden de spelers bij terugkomst als helden onthaald en werden ze persoonlijk bedankt!

Namens de SVHS danken wij u als supporter, de spelers, staf, sponsoren en de vele vrijwilligers!!!