Helmond Sport krijgt vele kansen niet benut

30th Sep, 17

Helmond Sport heeft verzuimd om in de eerste helft een overwinning veilig te stellen. Het regende kansen in Spakenburg. Teleurstellend maar een punt overgehouden aan de ontmoeting met jong FC Utrecht.

Met een kleine bus van de SVHS reisden we rond 17.30 uur af naar Spakenburg. Sportpark de Westmaat van v.v. IJsselmeervogels is de thuishaven van jong FC Utrecht. Om daar te komen moet men de toeristische route door de polder nemen. We arriveerden er om 19.45 uur. Allereerst werd het catering punt bezocht. Bal gehakt en belangrijker: BIER! Intussen arriveerden er meer Helmond Sport supporters die op eigen vervoer waren gekomen. In totaal nestelden 41 supporters op de staantribune aan de lange zijde. De ambiance was niet om naar huis te schrijven. 300 man op de tribune. We maakten het beste er maar van. Vocaal lieten we ons dan goed horen.

In het begin van de wedstrijd was het aftasten. Je kan zien dat Helmond Sport een elftal zonder vertrouwen is. De eerste kans was voor jong FC Utrecht. Daar ging een fout van onze verdediging vooraf. Van Koesveld en Van Gassel rekenden beiden erop dat de ander de bal zou pakken. Hierdoor kon Velanas bijna profiteren. Daarna simpel balverlies van Van Koesveld waardoor Sow een kans kreeg. Hierna rechtte Helmond Sport de rug en ging het redelijk voetballen. Het regende kansen. Thomassen, Naudts, Damen en Markiet kregen zeer grote kansen, maar zoals dit seizoen vaker staat het vizier niet op scherp. De Utrecht keeper pakte alles en hield zijn ploeg op de 0. Helmond Sport had in deze fase zeker met 2 doelpunten verschil moeten voor staan. Het regende dus kansen. Regenen deed het ook van boven. Het viel met bakken naar beneden. Het kunstgras ging op diverse plaatsen bol staan omdat het water niet goed weg kon. De hervatting van de tweede helft werd met een half uur uitgesteld.

Rond 21.15 uur gingen we weer voetballen. Helmond Sport kreeg weer 100% kansen. Dit maal Zeldenrust en Naudts die alleen voor de keeper kwamen te staan. Doelman Heus redde wederom zijn ploeg. Helmond Sport bleef staan op 0 gescoorde doelpunten. Van Gassel moest 1 keer handelend optreden. Verder was jong FC Utrecht niet gevaarlijk geweest. Met een punt reist Helmond Sport terug naar Brabant.

Helaas geen overwinning waar die wel op zijn plaats was geweest. Het spel is kenmerkend dit seizoen. Verdediging onzeker met teveel persoonlijke fouten. Aanval mist teveel grote kansen. Met 3 punten uit 7 wedstrijden blijft Helmond Sport laatste staan op de ranglijst. Vrijdag komt De Graafschap op bezoek.