Helmond Sport ook niet opgewassen tegen De Graafschap

7th Oct, 17

Alweer de achtste speelronde in de Jupiler League, wederom geen overwinning voor Helmond Sport. Door de 0-2 nederlaag tegen De Graafschap blijft Helmond Sport op de laatste plaats van de ranglijst staan. Ook FC Volendam en RKC Waalwijk wisten nog geen enkele wedstrijd te winnen. De aansluiting naar boven toe wordt steeds moeilijker.

In een zeer matig gevuld Lavans Stadion kreeg Helmond Sport de eerste kans binnen twee minuten. Zeldenrust ronde zijn actie af met een schot op het doel. Niet veel later kreeg Hiwat van dichtbij een goede kans om te scoren maar zijn schot was veel te slap en hierdoor een makkelijke prooi voor de keeper. Aan de andere kant van het veld moest Van Gassel handelend optreden en een vrije trap onschadelijk maken. Van Gassel moest ook eigen fout goed maken. Hij trapte de bal in de voeten van Van de Hurk, maar wist het schot daarna wel te pakken. Grootste kans was er voor Jordy Thomassen. Oog in oog met de keeper wist hij niet doeltreffend af te ronden. Helmond Sport werd door de matig fluitende Belgische scheidsrechter Vermeiren een strafschop onthouden. Robert van Koesveld werd in het strafschopgebied van achteren onderuit gemaaid. 100% strafschop (later ook bevestigd door Fox Sports). Score bij rust was dan ook 0-0.

Na de rust was er maar eigenlijk een ploeg dat voetbalde en dat was De Graafschap. Helmond Sport verstijfde en liet niets meer fatsoenlijks zien. Niet verwonderlijk dat de gasten op een 0-1 voorsprong kwamen, al ging hier wel een fout van Van Koesveld vooraf. Hij leed onnodig balverlies (zoals vaker dit seizoen) waardoor Van Mieghen aan de rechterkant het strafschopgebied kon insnijden en de 0-1 maken. Helmond Sport moest het doen met countervoetbal wat tot niets leidde. Hendriksen probeerde in de slotfase nog wel wat te forceren maar in de voorlaatste minuut gooide De Graafschap de wedstrijd dicht via Mark Diemers, 0-2.

Deze week kwam het bericht van de KNVB naar buiten dat er dit seizoen niet uit de Jupiler League gedegradeerd kan worden. Dat is de enige winst tot nu toe. Het is en zal een zwaar seizoen worden voor onze club.

Aanstaande vrijdag is Helmond Sport vrij. De SVHS organiseert voor haar leden een kaartavond in de zaal van de Business Club. Leden zijn vanaf 19.00 uur welkom. Een dag daarna is wel wat te vieren rondom onze club. Dan staat het supportersfeest in de Cacaofabriek op het programma. Dit feest is helemaal uitverkocht. Maandag 16 oktober speelt Helmond Sport weer. We reizen dan naar jong AZ toe. Er zijn nog vrije plaatsen in de bus van de SVHS. U kunt zich nog inschrijven.