Wederom staat Helmond Sport met lege handen

2nd Dec, 17

En weer staat Helmond Sport met lege handen. Dit maal was RKC Waalwijk met 1-0 te sterk. Onze club lukt het steeds maar niet om een vuist te maken.

Met de bus van de SVHS vertrokken we om 18.15 uur naar Waalwijk. Een van de personen aan boord van de bus was Algemeen Directeur Marcel van den Bunder. Hij koos deze wedstrijd om samen met de supporters onze club aan te moedigen vanuit het uitvak. Roy Hendriksen is nog steeds aan het zoeken naar het ideale elftal. Hij gooide het elftal om. Zo speelde Edwards in de verdediging, Warmolts werd rechtsback en Thomassen keerde weer terug in de basis.

Erg succesvol was deze opstelling ook niet. In de eerste helft was Helmond Sport niet eens gevaarlijk geweest. De thuisploeg echter ook niet. In het tweede bedrijf van de wedstrijd kreeg Helmond Sport na 7 minuten spelen de deksel op de neus. Wederom erg matig verdedigd. Greene kon ongehinderd de bal van dichtbij intikken, 1-0. Als supporter frustrerend om te zien hoe makkelijk tegendoelpunten vallen. Tot op de laatste vijftien minuten leek het nergens op wat de spelers lieten zien. In de slotfase probeerde Helmond Sport nog een punt te halen. Verdediger De Braal werd weer als stormram gebracht. Het slotoffensief leverde bijna het gewenste resultaat op. Braber kopte net naast en in blessuretijd maakte Warmolts de 1-1, maar blijkbaar had hij voordat de bal in het doel ging hands gemaakt.

Door deze nederlaag zakt Helmond Sport naar de voorlaatste plaats. Vrijdag komt de ploeg uit 040 op bezoek. De wedstrijd van het jaar voor de supporters. Hopelijk beseffen de spelers dit ook…