Wederom een domper van een thuiswedstrijd

27th Jan, 18

Helmond Sport heeft zich niet kunnen herstellen van de vervelende nederlaag van vorige week tegen FC Volendam. Tegen Almere City FC liep het wederom tegen een nederlaag aan. De manier waarop kenmerkt het klote seizoen. De allerlaatste seconden waren funest.

Hendriksen moest door blessures en schorsingen een waslijst aan spelers missen. Ondanks dat kon Helmond Sport moeiteloos meevoetballen met de nummer 6 van de ranglijst. Het kreeg zelfs de beste kansen. Vicento liet al eerder zien dat zijn vizier dit seizoen niet op scherp staat. Ook nu weer verprutste hij kans na kans. Grootste kans was er voor Thomassen die op randje buitenspel naar de keeper kon lopen. Hij schoot op keeper Kramer. Met rust 0-0.

Na de rust kreeg Helmond Sport niet meer zoveel kansen. De enige kans die het kreeg was meteen kassa. Hiwat legde de bal op aangeven van Thomassen achter de doelman, 1-0. Lang kon Helmond Sport niet genieten van de voorsprong. Enkele minuten later stond het weer 1-1 door een doelpunt van Van der Heijden. Met een gelijkspel hadden veel supporters kunnen leven. Dat resultaat leek ook te worden behaald totdat de laatste 20 seconden aanbraken. Invaller Marijn van Heugten ontving zijn tweede gelde kaart en moest inrukken. Uit de vrije trap die hierop volgde maakte Almere City FC de 1-2. Na de aftrap floot de scheidsrechter meteen voor het einde. Wederom een domper.

Volgende week vrijdag speelt Helmond Sport niet. Leden van de SVHS kunnen toch van huis weg want we organiseren een kaartavond. Volgende week maandag speelt Helmond Sport de uitwedstrijd tegen jong Ajax.