Wederom een thuisoverwinning. De 4e op rij!

24th Mar, 18

Helmond Sport is op dreef. Voor de vierde keer op rij werd er een thuisoverwinning geboekt. Dit maal was FC Oss de klos. Een hoogstaande wedstrijd was het niet maar wel weer de drie punten!

Roy Hendriksen had niet veel redenen om zijn elftal te wijzigen. Wat goed loopt moet goed blijven, dus dezelfde opstelling als de voorgaande wedstrijden met de jonge Bram Zwanen in de basis. Een talent dat zich steeds beter aan het ontwikkelen is.

De openingsfase van het duel was Helmond Sport de bovenliggende partij. Via Thomassen kreeg het de eerste goede kans. Binnen een kwartier was daar de verdiende voorsprong. Uit een vrije trap van Hiwat kwam de bal via Thomassen voor de voeten van Ron Janzen. Onze verdediger haalde snoeihard uit. Onhoudbaar voor de keeper en 1-0 voor Helmond Sport. Hierna kwamen de gasten wat beter aan het voetballen toe en kregen zij kansen via Stuy van den Herik, Van der Biezen en Dogan. FC Oss benutte hun kansen niet waardoor Helmond Sport ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de rust een niet zo best optreden van Helmond Sport, maar uit een vlijmscherpe counter verdubbelde het wel de voorsprong. Hiwat was de gevierde man. Hij ontsnapte aan buitenspel en kon de uitgekomen keeper omspelen. Hiwat kon de bal in het lege doel schuiven, 2-0. Hierna mogen we blij zijn dat we in Stijn van Gassel een goede doelman hebben. Hij maakte vier grote kansen van FC Oss onschadelijk. Op verdedigingsfout van Janzen had hij geen antwoord. Dogan kon de 2-1 maken. In blessuretijd had invaller Zeldenrust de 3-1 kunnen maken maar dat zou erg geflatteerd zijn geweest.

Helmond Sport klimt naar de 16e plaats van de ranglijst met 35 punten uit 31 wedstrijden. Vrijdag speelt Helmond Sport tegen Go Ahead Eagles. Er zijn nog enkele vrije plaatsen in de bus.