Dure nederlaag in Deventer

1st Apr, 18

De ongeslagen status van Helmond Sport heeft 5 wedstrijden geduurd. In Deventer liep het tegen een dure nederlaag aan. Er werd geflatteerd met 3-1 verloren van Go Ahead Eagles.

De voorbereiding op deze wedstrijd liep anders dan gepland. Op de A50 begon de spelersbus te sputteren. Op de vluchtstrook werd een defecte turbo geconstateerd. Een vervangende bus bracht de spelers naar de wedstrijd. De supporters kenden geen problemen met de bussen. De belangstelling was groot. Maar liefst 123 Helmond supporters waren bij de wedstrijd aanwezig.

De beginfase was voor Helmond Sport met diverse doelpogingen. De thuisploeg speelde stroperig. Echter werden zij na een half uur spelen uit het niets in het zadel geholpen door Jason Bourdouxhe. Hij werkte, zoals wel vaker dit seizoen, de bal zeer slecht weg voor het doel. Joey Suk kon er zijn hoofd tegenaan zetten en werkte de bal over Van Gassel heen, 1-0. Een onnodige achterstand.

In het tweede deel van de tweede helft was er weer wat opwinding. In negatieve zin voor Helmond Sport. Warmolts haalde net buiten het strafschopgebied Nenane onderuit. Scheidsrechter Blank toonde de rode kaart en Helmond Sport moest verder met 10 man. Met een man minder kwam Helmond Sport wel op gelijke hoogte. Thomassen zette Zeldenrust alleen voor de keeper en met wat geluk maakte hij de 1-1. Helaas kon deze stand niet vastgehouden worden. Tien minuten voor tijd maakte invaller Werkhoven de 2-1. In blessuretijd wist hij ook de 3-1 te maken.

Een teleurstellend resultaat. Door deze dure en onnodige nederlaag zakt Helmond Sport weer naar de 18e plek. Het seizoen lijkt te zijn gespeeld. Maandag treden onze jongens aan tegen Fortuna Sittard. De busreis hiervoor is uitverkocht.