Nipte nederlaag tegen onsportief NEC Nijmegen

14th Apr, 18

Helmond Sport heeft de wedstrijd tegen titelkandidaat in de eerste 10 minuten verloren. De wedstrijd eindigde met 10 man in een 1-2 nederlaag.

De wedstrijd was nog niet begonnen of Helmond Sport keek al tegen een achterstand aan. De jongens van NSVO waren het niet eens met de gang van zaken rondom de rellen van vorige week. Inmiddels zijn er vele stadionverboden uitgedeeld. Het vak achter het doel was leeg en erg stil.

Helmond Sport keek na 10 minuten spelen tegen een 0-2 achterstand aan. De ploeg uit Nijmegen werd niets in de weggelegd om te scoren. Wederom zeer zwak optreden van de verdediging die telkens maar staat te stuntelen. Na de 0-2 kreeg Helmond Sport wat meer grip op de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport terug naar 1-2 door een schitterend doelpunt van Braber die de bal in de kruising schoot. Voor rust geen noemenswaardige kansen of mogelijkheden meer.

Ook na de rust waren Helmond Sport en NEC in evenwicht. Naudts kreeg daarbij een grote kans en schoof de bal rakelings naast het doel. Van Gassel moest nog een keer handelend optreden. Tien minuten voor tijd lag er een speler van NEC op de grond. Een NEC speler wilde de bal buiten de lijnen brengen echter had Janzen dit niet in de gaten. Hij kreeg de bal in de voeten, maar speelde deze alsnog buiten. Na de blessurebehandeling weigerde NEC de bal terug te geven aan Helmond Sport. Hierdoor ontstond er een opstoot waarbij Achahbar en Janzen betrokken waren. Janzen kreeg de rode kaart. Wat erg irriteerde was de high five van Achahbar en zijn medespelers. Een collega dus een rode kaart aansmeren. Erg onsportief gedrag van de Nijmegenaren die daarbij in het restant veel tijd aan het rekken waren. Met 10 man kreeg Helmond Sport nog de kans op de gelijkmaker door een kopbal van Van Koesveld. Helaas wist Helmond Sport dit onsportief gedrag van NEC niet af te straffen.