Doelpuntloos gelijkspel in Dordrecht

18th Aug, 18

Na een goede voorbereiding zonder nederlaag begon nu het echte werk. Helmond Sport moest voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2018/19 afreizen naar FC Dordrecht. De wedstrijd eindigde teleurstellend in 0-0. Een uitslag waarmee Helmond Sport tevreden kan zijn.

De wedstrijd genoot op veel belangstelling onder de Helmond supporters. Op de valreep konden we als SVHS nog een tweede verlengde bus regelen zodat de mensen op de reservelijst alsnog mee konden. In totaal waren er 152 HS supporters in het stadion. We vertrokken iets later dan gepland naar Dordrecht waar we rond 19.45 uur aankwamen.

De sfeer zat er meteen lekker in. Bij Helmond Sport maakten Meijers, Poelmans, Swinnen en Brusselers hun officiële debuut. Bij FC Dordrecht zagen we de man van glas oftewel Ormonde-Ottewill, die in 1 wedstrijd FC Dordrecht meer minuten maakte dan bij Helmond Sport het hele seizoen.

Helmond Sport kon de gehele wedstrijd eigenlijk geen vuist maken. FC Dordrecht was de bovenliggende partij. Voor rust geen echte kansen, na rust was dat wel anders en dan vooral het laatste kwartier. Dordrecht drong aan en kreeg diverse goede kansen. Dankzij goed verdedigings- en keeperswerk bleef het 0-0. Een uitslag waar de Helmond supporters mee konden leven.

Aanstaande vrijdag wacht een tegenstander van formaat. FC Twente komt dan op bezoek in het SolarUnie stadion.