Spel Helmond Sport niet om aan te gluren

13th Oct, 18

Het seizoen 2018/19 lijkt voor Helmond Sport geen gelukkige te gaan worden. De seizoenstart in eigen stadion tegen FC Twente was veelbelovend. Een positieve sfeer hing er onder de supporters, maar na 9 wedstrijden mag geconcludeerd worden dat we terug bij af zijn. Na jaren bagger voetbal te hebben gezien is het ook onder Alflen niet beter geworden.

De cijfers spreken voor zich. Na 9 wedstrijden nog steeds geen overwinning, slechts 5 punten. Het spel is niet om aan te zien. Armmoedig voetbal. Er zit geen stijgende lijn in. Totaal geen beleving. Totaal geen inzet. Spelers die totaal ongeschikt zijn voor het betaald voetbal. De kritiek onder de supporters op Alflen neemt met de week toe. Er moet een keer gepresteerd worden. De supporters hunkeren naar een overwinning. De laatste overwinning dateert van 204 dagen geleden. Op 23 maart 2018 won Helmond Sport haar laatste wedstrijd (2-1 op FC Oss) in competitieverband.

De wedstrijd? Klote! Een 1-2 nederlaag tegen Telstar, een van de minste ploegen die Helmond Sport heeft tegen gehad. Daarnaast konden Verkennis en Poelmans vroegtijdig gaan douchen. Zij kregen een rode kaart.

Kijkend naar het programma van de komende weken mag er afgevraagd worden of we in 2018 überhaupt nog een overwinning gaan zien. Helmond Sport wacht een loodzwaar programma.

Foto's: Wim van den Broek