SCHITTERENDE 3-0 OVERWINNING!

1st Dec, 18

Helmond Sport heeft sinds maart van dit jaar weer eens gewonnen! Het verbaasde vriend en vijand door medekoploper Sparta Rotterdam met 3-0 te verslaan.

De middag begon goed met een pre-party bij ’t Hart van Helmond. Rond 15.00 uur verzamelden de eerste Helmond Sport supporters om gezamenlijk een biertje te drinken. De DJ versterkte de gezelligheid en de sfeer was opperbest.

De sfeer werd in het stadion verder voortgezet. De jongens van NSVO staan al het gehele seizoen fysiek en verbaal achter onze club. De tientallen Rotterdammers hadden in het uitvak helemaal niets in te brengen. Op het veld waren we ook de baas. Sparta had weliswaar meer balbezit maar Helmond speelde degelijk. Ook de verdediging stond goed, iets wat de afgelopen wedstrijd een drama was. Halverwege de eerste helft kwam Helmond Sport op voorsprong. Wuytens haalde Naudts neer in het strafschopgebied waarna scheidsrechter Dieperink naar de stip wees. Bij afwezigheid van Zeldenrust ging Swinnen achter de bal staan. Deze kans liet hij niet onbenut.

In de tweede helft kwam Helmond Sport niet in problemen. De score werd in de 63e minuut verdubbeld toen Nick de Louw een laatste zetje in het doel gaf. Een ongekende 2-0 luxe. Het geloof bij supporters werd sterker dat de eerste overwinning van het seizoen er aan zat te komen.

Toen Arne Naudts de bal uit een vrije trap van Snepvangers binnen kopte was het feest compleet. De overwinning werd uitbundig gevierd. Hier hebben we als supporters zo lang naar uit gekeken. Eindelijk van die hatelijke 0 overwinningen af.

Helmond Sport speelt de komende 2 wedstrijden uit. Vrijdag 7 december tegen de Go Ahead Eagles en 14 december tegen Top Oss. Wij SVHS organiseren een busreis hiernaartoe. U kunt zich nog steeds aanmelden!