Helmond Sport sluit 2018 winnend af!

22nd Dec, 18

Helmond Sport heeft het rampjaar 2018 winnend weten af te sluiten. Het won met 2-0 van Jong FC Utrecht, een tweede thuisoverwinning op rij!

Alflen koos nagenoeg voor dezelfde opstelling als vorige week, alleen Meijers (schorsing) werd vervangen door De Braal. Na vijf minuten spelen kreeg Sprangers de eerste kans van de wedstrijd. Daarna was Poelmans nog een keer gevaarlijk. Hij schoot van dichtbij over. Koolhof had ook de 1-0 kunnen maken. Hij schoof de bal net naast de paal. In de blessuretijd van de eerste helft konden we toch gaan rusten met een voorsprong. Na een voorzet van Janzen kon Poelmans de bal achter de doelman schieten.

Net na de rust verdubbelde Poelmans de score. Hij werkte de bal na een vrije trap van Snepvangers binnen, 2-0. In het restant van de tweede helft geloofde Helmond Sport het wel en speelde de wedstrijd zonder problemen uit. Van Gassel moest een keer handelend optreden. Van dichtbij hield hij Mallahi van scoren af. In de slotfase kregen invallers Van der Gaag en Brusselers nog mogelijkheden om een derde treffer te maken. Het bleef bij 2-0. Helmond Sport stijgt hierdoor 1 plaats op de ranglijst en staat nu 18e.

De eerste wedstrijd na de winterstop is op zondag 13 januari om 14.30 uur tegen Telstar