Wederom een nederlaag.

10th Mar, 19

Slechts 37 Helmondse supporters namen de moeite om af te reizen naar Den Bosch om getuige te zijn van de Brabantse derby tussen FC Den Bosch en Helmond Sport. Twee jaar geleden bijna 600 man in het uitvak, maar toen speelden we om de periodetitel. Dit seizoen spelen we nergens meer om. Met Jong FC Utrecht gaan we uitmaken wie 19e en 20e worden op de ranglijst. Het is ook het seizoen van negatieve clubrecords. We hebben in ieder geval een record uit 1996 geëvenaard met acht nederlagen op rij. Al ruim een jaar wachten we op de eerste uitoverwinning.

Met een gehavend elftal begon Helmond Sport aan de wedstrijd. Het speelde een behoorlijke eerste helft met wat kansen. Vol goede moed gingen de Helmond Sport supporters de rust in. Inmiddels was ook de biertap geopend, welke bij aanvang van de wedstrijd nog was gesloten.

De tweede helft begon dramatisch. Stijn van Gassel luidde die in. Hij probeerde de bal uit een voorzet met 1 hand te pakken maar sloeg de bal in eigen doel. Een grote blunder van de normaal goed keepende Van Gassel. Niet veel later werd een vrije tap binnen gewerkt. Bij de 3-0 wederom gestuntel in de Helmondse defensie. Erg lachwekkend allemaal. We zij het lachertje van het betaalde voetbal geworden. Iedere club doet vertrouwen op tegen Helmond Sport en wijzelf moeten week in week uit belabberd voetbal aanschouwen. We kijken al uit naar 3 mei wanneer de laatste competitiewedstrijd wordt gespeeld…