Kansloze nederlaag op Het Kasteel

20th Apr, 19

Helmond Sport heeft niet kunnen stunten bij Sparta Rotterdam. Kansloos werd er met 3-1 verloren, waardoor we weer met lege handen blijven staan in een uitwedstrijd. Rest nog 1 kans en dat is aanstaande vrijdag tegen Jong FC Utrecht, de nummer laatst van de ranglijst.

Ondanks de matige prestaties reisden in totaal zo’n 75 Helmonders af naar Het Kasteel. Schitterend weer en lekker koud bier onderweg naar Rotterdam. Al heel snel na het eerste fluitsignaal was duidelijk dat het onbegonnen werk was voor het elftal van Alflen. Het werd meteen met de rug tegen de muur gezet. Na 15 minuten niet vreemd dat het 1-0 stond voor de gastheer. De manier waarop was wel discutabel. Het doelpunt werd in buitenspelpositie gemaakt. Scheidsrechter Van de Graaf lapte de regels aan zijn laars en keurde het doelpunt van Harroui goed. Helaas geen VAR anders was het feest niet doorgegaan. Halverwege de eerste helft was de wedstrijd gespeeld. Veldwijk maakte de 2-0. Respen zorgde middels een kopbal voor wat gevaar van Helmond Sport. Ook George leek ook gevaarlijk te worden, maar hij werd op weg naar het doel in de rug geduwd. Uiteraard niet bestraft door Van de Graaf. Tien minuten voor het einde maakte Veldwijk zijn tweede treffer. Respen zorgde voor de eretreffer door de 3-1 te maken.

Aanstaande maandag staat de derby tegen FC 040 op het programma. Hopelijk beseffen de spelers dat ze uit een ander vaatje moeten tappen. De supporters verdienen een goed resultaat want ook tijdens Sparta – Helmond Sport bleven zijn 90 minuten lang achter de ploeg staan.