Helmond Sport wint de derby met FC 040

23rd Apr, 19

Een ding dat was duidelijk. Er moest gewonnen worden van FC 040. En dat gebeurde ook. Met 2-1 bleven de punten in Helmond. Voor, tijdens en na de wedstrijd was het een groot feest. Iets dat de trouwe supporters ook verdienen.

Al vroeg in de morgen werden de eerste biertjes ingeschonken. Prachtig zonnig weer met hoge temperaturen. Verzamelplek was Café Bolle Nico. Vocaal werden de stemmen gesmeerd. Tegen 13.45 uur werd de corteo ingezet naar het stadion, met luid gezang en knallen. Midden op het drukke kruispunt werd een feestje gebouwd. Twintig minuten later werd het feestje in het stadion voortgezet met de vrienden van RWDM.

De belangen waren groot. Wij niets dit seizoen…hullie dan ook niet. Dat was het doel. FC 040 wederom van play offs afhouden. De wedstrijd was geen hoogstaand voetbal, maar de spanning was wel merkbaar.

Een dolle twee minuten zorgde ervoor dat het stadion in extase kwam. Net na de rust opende Bram Zwanen de score met de 1-0. Kort daarna een vlijmscherpe counter van Helmond Sport met Respen en George, en uiteindelijk Sprangers die de 2-0 maakte. Het niveau zakte hierna behoorlijk weg, al werd het tien minuten voor tijd nog spannend. Edwards maakte net binnen het strafschopgebied een overtreding waarna Van den Boomen de 2-1 maakte vanaf de stip. Opluchting nadat de scheidsrechter voor het einde blies. Een mooi feest barste daarna weer los.

Vrijdag alweer de volgende wedstrijd. We spelen dan de laatste uitwedstrijd van het seizoen 2018-2019. Helmond Sport gaat op bezoek bij FC Jong Utrecht. Gaan we op de valreep nog een eerste uitoverwinning boeken? U kunt nog mee met de bus. Leden 15 euro. Niet leden 20 euro. Vertrek is om 18.00 uur.

Foto's: Wim van den Broek