NAC Breda maat te groot voor Helmond Sport

17th Aug, 19

De eerste uitwedstrijd van het seizoen 2019-2020 was meteen een pittige. Helmond Sport moest aantreden tegen degradant NAC Breda. De animo was groot onder de Helmondse supporters. Maar liefst 240 mannen en vrouw reisden veelal met de 4 bussen van de SVHS af naar Breda.

Om 18.00 uur werd er koers gezet naar het Ray Verlegh Stadion. Zonder politiebegeleiding kwamen we rond 19.25 uur aan bij het uitvak. Het duurde een hele tijd totdat alle 240 supporters binnen waren. Stewards fouilleerden slechts per 2 man. De irritatie liep hoop op. Aangekomen in het uitvak of anders gezegd een apenkooi met een glaswand dat het zicht belemmerde en een goot net erboven.

De sfeer was optimaal, van begin tot einde wedstrijd. Tsja het voetbal dan. Helmond Sport kwam door een fout van Stijn van Gassel al heel snel op een 1-0 achterstand. Daarna werd het 2-0, 3-0 en 4-0. Een belabberde eerste helft. Geen schim van de ploeg die vorige week speelde tegen FC Volendam.

Na de rust nam NAC Breda wat gas terug. Helmond Sport maakte via Mutzers 4-1 en speelde daarna soms redelijk, maar werd niet echt gevaarlijk. NAC Breda wist tien minuten voor tijd nog te scoren en bepaalde de stand op 5-1. NAC duidelijk een maat te groot. Iets na tienen zaten we in de bus op de terugweg naar Helmond.

Vrijdag speelt Helmond Sport thuis tegen Almere City FC. Hopelijk dan de eerste overwinning!