Helmond Sport weet man meer situatie niet te verzilveren

25th Aug, 19

Helmond Sport wacht nog steeds op de eerste 3 punten van het seizoen 2019/20. Tegen Almere City FC kwamen we niet verder dan 1-1.

De beginfase van de wedstrijd was voor Helmond Sport met een kans voor Guus Joppen, maar de keeper keerde zijn inzet. Keeper Smits was de gehele wedstrijd een sta in de weg voor Helmond Sport. Na twintig minuten spelen kreeg Helmonder Bram van Vlerken de rode kaart. Een totaal onnodige rode kaart. Aan de zijlijn bij de dug out trapte hij na. Een klein tikje, maar volgens de regels een rode kaart.

Helmond Sport kon dus 70 minuten lang de man meer situatie gaan benutten. Echter trok Almere zich helemaal terug. Helmond Sport moest blijven zoeken naar de kansen. Dzepar kreeg een enorme kans. Hij wist de bal vanaf 3 meter voor het doel niet binnen te koppen. Echter was het Almere die op voorsprong kwam. Ferry de Regt trok zijn tegenstander neer in het strafschopgebied. Scheidsrechter Kooy zag het niet maar zijn assistent wel. De penalty werd benut door Vossebelt. Almere kreeg zelfs de kans om te gaan rusten met 0-2. Gelukkig was Harrison niet trefzeker.

Na rust een eenzijdig beeld. Helmond Sport met heel veel balbezit en zoekende naar de gelijkmaker. Kansen waren er via Mutzers en Koolhoof. Gelukkig was het invaller Zwanen die wel trefzeker was en zorgde voor de 1-1. In de slotfase kreeg Zwanen nog een kans en in de laatste seconden kopte Swinnen de bal van dichtbij over de lat. Teleurstelling op de tribunes dat het slechts 1-1 is geworden.

Vrijdag speelt Helmond Sport tegen Excelsior in Rotterdam. Er zijn nog vrije plaatsen in de bus. U kunt zich nog inschrijven.

Bron Foto's: Wim van den Broek