Onnodige nederlaag in Rotterdam

31st Aug, 19

Helmond Sport heeft bijna 1,5 jaar geen enkele uitwedstrijd in competitieverband gewonnen. Ook in Rotterdam liep het tegen een nederlaag aan. Een onnodige nederlaag!

Met de bus van de SVHS vertrokken we rond 17.30 uur naar Rotterdam. Na een korte rook- en plaspauze kwamen we om 19.30 uur aan bij het uitvak. De bus moest elders geparkeerd worden en niet pal aan het uitvak. In totaal waren er 63 Helmonders aanwezig. Voor de wedstrijd begon werd eerst de inwendige mens verwend met bier en broodjes worst.

De openingsfase was voor Excelsior. Helmond Sport was zoekende. Van Gassel werd meteen op de proef gesteld en moest reddend optreden na een actie van Omarsson. Na een kwartier spelen had hij geen antwoord op het schot vanaf de rand 16 van Fortes, 1-0. Helmond Sport werd pas na twintig minuten gevaarlijk. Mutzers kreeg een enorme kans op de 1-1. In de rebound die hierop volgde schoot Joppen op de paal. Niet veel later viel dan toch de gelijkmaker. Vanuit een voorzet van Poelmans kopte Snepvangers prima de 1-1 binnen. Helmond Sport had op voorsprong moeten komen. Een schot van Swinnen raakte de paal, in de rebound kopte De Louw van dichtbij over de lat.

In het restant van de wedstrijd leken beide ploegen genoegen te nemen met ieder een punt, wat ook verdiend was. Echter kwam Van Gassel in het strafschop gebied in botsing met Vloet waarbij de bal voor de voeten van Mendes Moreira kwam en de 2-1 maakte. Niet terecht maar wel de werkelijkheid. Twee minuten later besliste Fortes uiteindelijk de stand op 3-1. Een zure en onnodige nederlaag.

Na de wedstrijd liepen we terug naar de bus. Hierbij vonden 3 Excelsior supporters het nodig om te provoceren. Helmondse supporters reageerden hierop waarbij de politie handelend moest optreden. De 3 Rotterdamse ‘helden’ maakten zich erg snel uit de voeten.