Eindelijk weer eens een uitoverwinning!

19th Oct, 19

9 Maart 2018, seizoen 2017-2018, Telstar – Helmond Sport. Dat was de laatste uitoverwinning van Helmond Sport (2-3). Ruim 1,5 jaar hebben we er op moeten wachten. Weer eens een overwinning in competitieverband op vreemde bodem. 52 Helmond supporters waren getuige van de 1-2 overwinning op FC Dordrecht. Een overwinning dat werd gevierd als een kampioenschap, zo blij waren de hondstrouwe supporters die week in week uit onze club achterna reizen. Met de overwinning werd ook een negatief clubrecord afgewend.

Het venijn zat hem in het tweede gedeelte van de tweede helft. Een aanval werd opgezet door Swinnen en Poelmans. De bal kwam bij Snepvangers terecht die met een hakje de vrijstaande Koolhof vond. Op de 5 meterlijn maakte hij beheerst af, 0-1! Binnen twee minuten stond het 0-2. Swinnen bracht de bal vanuit een vrije trap in het strafschopgebied. Kok kopte de bal achter zijn uitkomende keeper. De spanning bij de Helmonders was om te snijden. Gaat dit echt een uitoverwinning worden?

Vijf minuten voor tijd werd het heel spannend. Van zo’n 25 meter schoot Wehrmann de bal achter de jarige Stijn van Gassel. FC Dordrecht had de aansluiting weer gevonden en ging op jacht naar een punt. Helmond Sport kwam 2x goed weg, maar uiteindelijk gingen de 3 punten mee naar Helmond.

Groot feest in het uitvak en op de terugweg naar Helmond.