Zure nederlaag tegen de kampioenkandidaat

9th Nov, 19

Helmond Sport heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat De Graafschap. De gasten wisten in de laatste minuut er met de volle buit vandoor te gaan naar Doetinchem.

Helmond Sport stond compact goed en daar had De Graafschap het erg moeilijk mee. Slechts twee grote kansen kregen zij, maar Stijn van Gassel stond sterk te keepen en hield zijn doel schoon. Wat we ook niet veel hebben gezien dit seizoen is de werklust vanaf de eerste minuut. Als we zo iedere week zouden spelen dan hadden we meer punten behaald.

Na een paar minuten in de tweede helft te hebben gespeeld wist De Graafschap dan toch te scoren. Een schitterend doelpunt van Seuntjens die de bal in de kruising krulde, 0-1. Niet veel later maakte Poelmans een overtreding in de “16”. Strafschop dus. Hamdaoui ging achter de bal staan en voerde een mislukte Panenka uit. De bal raakte de lat en bleef het 0-1. Helmond Sport zat dus nog in de wedstrijd.

Het harde werken werd in de slotfase beloond met een treffer. Swinnen maakte de gelijkmaker, 1-1. Uiteindelijk ging De Graafschap toch nog met een overwinning naar huis. 1 Minuut voor tijd maakte invaller Van Heertum de 1-2. Zuur, heel zuur.

Gezien de vecht- en werklust bij de spelers van Helmond Sport geeft dit weer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Over 2 weken komt NEC Nijmegen op bezoek.

Bron foto's: Wim van den Broek